Basistraining warmtepompen

Basistraining warmtepompen

Een warmtepomp zorgt op een duurzame manier voor warm water, het verwarmen en in sommige gevallen ook het koelen van een woning. In deze online basiscursus voor gemeenten en woningcorporaties maak je kennis met de verschillende typen warmtepompen, hun toepassingen en de werking van de warmtepomp.

Inhoud

  • Wat is een warmtepomp? En hoe werkt een warmtepomp?
  • Welke typen warmtepompen zijn er?
  • Waar worden de verschillende typen toegepast?

Resultaat

Na afloop van de cursus weet je welke verschillende typen warmtepompen er zijn, wat de verschillen zijn, waar ze toegepast kunnen worden en hoe een warmtepomp werkt.

Duur

De cursus bestaat uit 1 online sessie van twee uur.

Opbouw en duur cursus

De cursus bestaat uit 1 online sessie van twee uur vanuit de BDH Kennisstudio. Dit betekent niet zomaar een online training, de sessies benaderen zoveel mogelijk de dynamiek van een fysieke cursus. Met een cursusleider die voor een digitaal bord de presentatie geeft, die tegelijk alle deelnemers groot in beeld heeft én een co-host die de chat in de gaten houdt.

De sessie is als volgt opgebouwd: 50 minuten presentatie cursusmateriaal, inclusief ruimte voor vragen. Daarna 20 minuten pauze (en waar nodig meer tijd voor vragen) en aansluitend 50 minuten presentatie cursusmateriaal.

Doelgroep

Medewerkers van gemeenten en woningcorporaties die betrokken zijn bij de verduurzaming van de woningbouw.

Kosten

Kosten voor de module bedragen € 300,- p.p., vrij van btw.

Datum

De training is te volgen op donderdag 8 april 2021 van 14.00 tot 16.00 uur.

IT infrastructuur

De module is te volgen op een PC, laptop of tablet, ongeacht besturingssysteem. Je neemt vanuit jouw locatie deel met behulp van een videoconferentie platform, bijvoorbeeld Zoom. De interactieve onderdelen tussen cursusleider en deelnemers worden mogelijk gemaakt door een combinatie van de software in het smartboard van de Kennisstudio en een internetbrowser bij de deelnemer.

Groepsgrootte

Om online de interactiviteit te behouden, bestaat de groep uit zes tot tien deelnemers.

Terugkijken cursus

De sessie wordt opgenomen en exclusief voor deelnemers beschikbaar gesteld via YouTube. Deelnemers kunnen de module tot 12 maanden na het volgen ervan online terugkijken.

Certificaat

Per module ontvangen de deelnemers een basiscertificaat op naam.

Aanmelden en meer info

Meld je aan voor de cursus op 8 april via het inschrijfformulier.
Heb je vragen? Neem contact op met Theo Elfrink, elfrink@bdho.nl