Basistraining: woningbouw en duurzame warmte

Basistraining: Woningbouw & duurzame warmte

Bij iedere woningcorporatie staat het op de agenda: verduurzaming van de woningvoorraad. Hoe pak je dat aan? Deze training ondersteunt bij de ontwikkeling van basiskennis op het gebied van verduurzamen van de woningbouw en specifiek de verschillende warmteopties. Je krijgt inzicht in hoe de woningbouw in Nederland is ingedeeld. Vragen die onder andere beantwoord worden: welke duurzame warmtebronnen zijn er voor Nederland beschikbaar? Wat zijn de toepassingsmogelijkheden per duurzame warmteoptie?

Inhoud

Sessie 1

  • Verduurzaming: waarom, waarmee & wanneer?
  • Energie in de woningbouw

Sessie 2

  • Opties voor verduurzaming warmte
  • Trends in verduurzaming van de woningbouw

Sessie 3

  • Toepasbaarheid van duurzame opties in de bestaande woningvoorraad
  • Bespreken eigen cases

Resultaat

Na afloop van de cursus weet je hoe je naar het woningbestand kunt kijken binnen de eigen werkregio. Je doet algemene kennis op over de beschikbare duurzame warmteopties, inclusief de voor- en nadelen hiervan.

Doelgroep

Medewerkers van woningcorporaties die betrokken zijn bij de verduurzaming van de woningvoorraad, maar die nog weinig kennis hebben van de verschillende duurzame warmteopties.

Duur

De cursus bestaat uit 3 online sessies van twee uur per keer (totaal 6 uur).

Werkwijze

De cursus bestaat uit 3 online sessies van twee uur per keer (totaal 6 uur) vanuit de BDH Kennisstudio. Dit is niet zomaar een online training, de sessies benaderen zoveel mogelijk de dynamiek van een fysieke cursus. Met een cursusleider die voor een digitaal bord de presentatie geeft, die tegelijk alle deelnemers groot in beeld heeft én een co-host die onder andere de chat in de gaten houdt.

Een sessie is als volgt opgebouwd: 50 minuten presentatie cursusmateriaal, inclusief ruimte voor vragen. Daarna 20 minuten pauze (en waar nodig meer tijd voor vragen) en aansluitend 50 minuten presentatie cursusmateriaal. Eigen studietijd voor het lezen van aangeleverde artikelen en literatuur bedraagt maximaal ca. 4 uur.

Kosten

Kosten voor de module bedragen € 750,- p.p., vrij van btw.

Data

De training is te volgen op de donderdagen 14, 21 en 28 januari 2021 van 14.00 tot 16.00 uur. Mocht je een van de dagen verhinderd zijn, dan kun je de cursus altijd online terugkijken.

IT infrastructuur

De modules zijn te volgen op een PC, laptop of tablet, ongeacht besturingssysteem. Je neemt vanuit jouw locatie deel met behulp van een videoconferentie platform, bijvoorbeeld Zoom. De interactieve onderdelen tussen cursusleider en deelnemers worden mogelijk gemaakt door een combinatie van de software in het smartboard van de Kennisstudio en een internetbrowser bij de deelnemer.

Groepsgrootte

Om online de interactiviteit te behouden, bestaat de groep uit zes tot tien deelnemers.

Terugkijken cursus

De sessies worden opgenomen en exclusief voor deelnemers beschikbaar gesteld via YouTube. Deelnemers kunnen de module tot 12 maanden na het volgen ervan online terugkijken.

Certificaat

Per module ontvangen de deelnemers – op voorwaarde dat alle sessies in een module zijn gevolgd – een basiscertificaat op naam.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier. Heb je nog vragen, neem dan contact op met Theo Elfrink, elfrink@bdho.nl