BDH geeft presentatie warmtepompen tijdens early bird meeting Drentse corporaties

Op 26 september geeft Martin Horstink van BDH een presentatie over warmtepompen. Dit zal gebeuren tijdens de 3de early bird meeting voor corporaties en huurdersvereningen in de Provincie Drenthe. De early bird meetings maken onderdeel uit van de expeditie energieneutraal wonen in Drenthe (https://www.EEWD.nl). De early bird meetings zorgen ervoor dat de samenwerking tussen huurders, corporaties en overheid tijdens de energietransitie in de woningbouw soepel verloopt.

Gedurende de ochtend zal de energietransitie vanuit verschillende kanten belicht worden. Aanbod komen onder andere de prestatieafspraken tussen gemeenten en corporaties, de CO2 routekaarten van Aedes. Maar ook de uitdagingen en knelpunten van transities en de mogelijkheden van warmtepompen om de transitie te versnellen zullen besproken worden.

Martin zal onder andere ingaan op hoe de hybride warmtepomp ingezet kan worden om op korte termijn het aardgasverbruik te verminderen in de sociale woningbouw. Daarbij wordt aandacht besteed aan de techniek, de kosten en besparingen voor  huurders en corporaties. Daarnaast zullen ook obstakels aan bod komen, zoals het geluid en het aangezicht van buitendelen van warmtepompen.

BDH ondersteunt de expeditie energieneutraal wonen in Drenthe door voor verschillende partijen in Drenthe workshops en lezingen te verzorgen. Maar ook door bijvoorbeeld het Drents Energieloket te voorzien van bruikbare online informatie over duurzaam wonen.