BDH geeft workshop warmtepompen tijdens Drents expeditie-event energieneutraal wonen in 2040

Op 5 oktober geeft Martin Horstink van BDH een workshop over warmtepompen tijdens het Drents expeditie-event energieneutraal wonen in 2040. Door samenwerken én kennisdelen zet het ‘expeditieteam’, met meer dan 100 partijen, zich al 2 jaar vol overgave in om de ambitie van Drenthe te halen: alle woningen moeten in 2040 energieneutraal zijn. Afgelopen zomer is een voorstel voor een landelijk Klimaatakkoord gepresenteerd. Tijdens dit event wordt ingegaan op welke rol de expeditie kan spelen in de uitvoering van het Klimaatakkoord.

Martin verzorgt één van de workshops en gaat onder andere in op het imago van warmtepompen. Hoe komen we af van het negatieve imago van te duur en teveel lawaai? Wat zijn de nieuwste technieken en wat is de juiste boodschap? Onbekend maakt onbemind, dat geldt zeker voor warmtepompen. Wie de workshop bijwoont, denkt er achteraf beslist anders over.

BDH ondersteunt de expeditie energieneutraal wonen in Drenthe door voor verschillende partijen in Drenthe workshops en lezingen te verzorgen en door bijvoorbeeld het Drents Energieloket te voorzien van bruikbare online informatie over duurzaam wonen.