Cursus duurzame warmte en financiën

Duurzame warmte en financiën

Aan verduurzamen van de woningvoorraad van gemeenten en woningcorporaties hangt een kostenplaatje. In deze online cursus worden de investeringen, kosten en de besparingen van duurzame warmteopties met elkaar vergeleken. Daarnaast biedt de training van BDH een overzicht van beschikbare subsidies en financieringen.

Inhoud

Sessie 1

  • Kosten van de verschillende duurzame warmteopties. Welke investeringen zijn benodigd? Wat zijn de exploitatiekosten?
  • Wanneer neem je welke duurzame maatregelen?

 

Sessie 2

  • Subsidies en financieringsmogelijkheden
  • Koppelkansen (bijvoorbeeld combineren aanleg warmtenet met vergroenen van een wijk i.s.m. gemeente)

Resultaat

Na afloop van de cursus heb je inzicht in de kosten van de duurzame warmteopties en welke subsidies en financieringsmogelijkheden er zijn.

Duur

De cursus bestaat uit 2 online sessies van twee uur per keer (totaal 4 uur).

Werkwijze

De cursus bestaat uit 2 online sessies van twee uur per keer (totaal 4 uur) vanuit de BDH Kennisstudio. Dit is niet zomaar een online training, de sessies benaderen zoveel mogelijk de dynamiek van een fysieke cursus. Met een cursusleider die voor een digitaal bord de presentatie geeft, die tegelijk alle deelnemers groot in beeld heeft én een co-host die onder andere de chat in de gaten houdt.

Een sessie is als volgt opgebouwd: 50 minuten presentatie cursusmateriaal, inclusief ruimte voor vragen. Daarna 20 minuten pauze (en waar nodig meer tijd voor vragen) en aansluitend 50 minuten presentatie cursusmateriaal. Eigen studietijd voor het lezen van aangeleverde artikelen en literatuur bedraagt maximaal ca. 4 uur.

Doelgroep

Medewerkers van gemeenten en woningcorporaties die betrokken zijn bij de verduurzaming van de woningbouw en die inzicht willen krijgen in de kosten van verduurzamen. Wil je basiskennis opdoen over de verschillende duurzame warmteopties, volg dan eerst de Basistraining: Woningbouw & duurzame warmte.

Kosten

Kosten voor de module bedragen € 550,- p.p. vrij van btw.

Data

De training is online te volgen op de donderdagen 15 en 22 april 2021 van 14.00 tot 16.00 uur. Mocht je een van de dagen verhinderd zijn, dan kun je de cursus altijd online terugkijken.

IT infrastructuur

De modules zijn te volgen op een PC, laptop of tablet, ongeacht besturingssysteem. Je neemt vanuit jouw locatie deel met behulp van een videoconferentie platform, bijvoorbeeld Zoom. De interactieve onderdelen tussen cursusleider en deelnemers worden mogelijk gemaakt door een combinatie van de software in het smartboard van de BDH Kennisstudio en een internetbrowser bij de deelnemer.

Groepsgrootte

Om online de interactiviteit te behouden, bestaat de groep uit zes tot tien deelnemers.

Terugkijken cursus

De sessies worden opgenomen en exclusief voor deelnemers beschikbaar gesteld via YouTube. Deelnemers kunnen de module tot 12 maanden na het volgen ervan online terugkijken.

Certificaat

Per module ontvangen de deelnemers – op voorwaarde dat alle sessies in een module zijn gevolgd – een basiscertificaat op naam.

Aanmelden

Meld je aan via het inschrijfformulier.  Heb je nog vragen? Neem contact op met Theo Elfrink, elfrink@bdho.nl