Cursus energietransitie voor de raad

Cursus De energietransitie voor de raad

Iedere Nederlandse gemeente heeft als taak voor eind 2021 een transitievisie warmte, inclusief uitvoeringsplan, op te stellen. Voor veel gemeenten een uitdaging, hoe pak je dat aan? En welke rol speelt de gemeenteraad hierin? De online cursus ‘De energietransitie voor de raad’ van adviesbureau BDH biedt ondersteuning voor gemeenteraadsleden die betrokken zijn bij de transitievisie warmte. 

De cursus start begin 2022. Nieuwe data volgen. In 3 online lessen van 1 uur word je geïnformeerd over de energietransitie, transitievisie warmte, duurzame warmteopties, wijkuitvoeringsplannen en bewonersissues. Onderwerpen die aan bod komen: welke duurzame oplossingen zijn er? Welke randvoorwaarden spelen een rol bij de prioritering van buurten? Hoe bepaal je de beste oplossing voor een groep woningen? Wat zijn de consequenties van de keuzes? Hoe waarborg je de betrokkenheid van de bewoners en het draagvlak van de keuzes? Na afloop van de cursus heb je inzicht in het proces van de transitievisie warmte, wat de aandachtspunten bij individuele en collectieve opties zijn en welke rol je als gemeenteraadslid hierin hebt. Tijdens de cursus is er ruimte voor het stellen van vragen.

Data en kosten

De cursus wordt gehouden begin 2022.  Kosten bedragen € 249,95 p.p. BDH is een door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) gecertificeerde organisatie en kan de cursus zonder btw aanbieden.

Terugkijken cursus

Mocht je een van de dagen verhinderd zijn, dan kun je de les altijd online terugkijken. De sessies worden opgenomen en exclusief voor deelnemers beschikbaar gesteld via YouTube en zijn tot 12 maanden na deelname terug te kijken.

Over BDH

BDH heeft jarenlang ervaring met advieswerk in de energietransitie. We werken voor gemeenten, woningcorporaties, netbeheerders en technische organisaties, zoals leveranciers van duurzame warmteoplossingen. Hierdoor zijn wij in staat strategische plannen en datasets direct te vertalen naar praktische mogelijkheden. We ondersteunen inmiddels diverse gemeenten. Van detaillering en uitvoering van de transitievisie warmte tot en met bewonersavonden, ook online vanuit onze BDH Kennisstudio.

Aanmelden en contact

Interesse? Ga naar het aanmeldformulier. Zodra de nieuwe data bekend zijn, nemen we contact met je op. Om online de interactiviteit te behouden, bestaat de groep uit 8 tot maximaal 10 deelnemers. Komt de dinsdagavond niet uit en heb je wel interesse? Wil je met meerdere mensen uit jouw gemeenteraad deelnemen aan de cursus? Of heb je een andere vraag? Neem contact op met Theo Elfrink van BDH, e-mail elfrink@bdho.nl of bel 06 53 119 625.

IT infrastructuur

De modules zijn te volgen op een PC, laptop of tablet, ongeacht besturingssysteem. De deelnemer neemt vanuit haar/zijn locatie deel met behulp van een videoconferentie platform als Microsoft Teams of Zoom. De interactieve onderdelen tussen cursusleider en deelnemers worden mogelijk gemaakt door een combinatie van de software in het smartboard van de BDH Kennisstudio en een internetbrowser bij de deelnemer.