International Energy Agency

International Energy Agency

Voor de International Energy Agency (IEA) neemt BDH deel in diverse kennis ontwikkeling projecten. Met onderwerpen als warmtepompen in slimme netten en hybride warmtepompen. De deelnemers van deze projecten komen o.a. uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zuid-Korea, USA en Nederland.

Rol van BDH

BDH is projectleider en co-maker in de Annex42 en Annex45 van de IEA. Wij komen met inhoudelijke inbreng: kennis over de thema’s maar ook praktische toepassing en rekenmodellen. De Annex projecten duren standaard drie jaar en worden binnen de projecten worden meerdere landen vertegenwoordigd. Binnen de Annex42 wordt Nederland vertegenwoordigd door Aliander, TNO, Berenschot, RVO en Business Development Holland. Binnen de Annex45 wordt Nederland vertegenwoordigd door Daikin, Itho Daaldrop, Gasunie, RVO en Business Development Holland.

De doelstelling is om uitkomsten niet te formuleren in dikke rapporten, maar meer gevisualiseerd en op basis van modellen. BDH is verantwoordelijk voor de eindrapportage en de publicaties.

De publicaties voor de IEA komen in de zomer van 2017 en de zomer van 2018 beschikbaar. De tussentijdse publicaties zijn hier te vinden.