Trendrapport warmtepompen: snelle toename verkoop warmtepompen verwacht

Nationaal Warmtepomp Trendrapport 2018Worden er in 2024 net zoveel warmtepompen als cv-ketels verkocht? De markt verwacht van wel. Dat blijkt uit resultaten van het Nationaal Warmtepomp Trendrapport 2018, dat op 26 september tijdens de Warmtepomp Businessday is gepresenteerd. Het onderzoeksrapport, waaraan BDH een bijdrage heeft geleverd, is een project van Dutch New Energy Research.

In 2017 werden 20.000 warmtepompen verkocht tegenover 400.000 cv-ketels. Nieuwe wet- en regelgeving, hogere gasprijzen, ambities van de bouwsector en stimuleringsmaatregelen gaan de verkoop van warmtepompen een grote impuls geven. Wel ligt er volgens de respondenten van het onderzoek (o.a. fabrikanten, distributeurs, groothandels, installateurs en adviesbureaus) een opgave voor de fabrikanten, distributeurs en installateurs. Zij zijn het nog vaak niet eens over het juiste product en de juiste toepassing. Dat zorgt voor verwarring onder consumenten en rem op de verkoop van warmtepompen. Een aanbeveling van de samenstellers van het rapport is dan ook dat experts met elkaar in gesprek moeten om kennis, kwaliteit en communicatie te verbeteren.

Meer weten over de ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen en hoe de markt er tegenaan kijkt? Download hier het Nationaal Warmtepomp Trendrapport 2018.