Vacature (senior) consultant verduurzaming

Vacature (senior) consultant verduurzaming

Wil je graag een bijdrage leveren aan de energietransitie van de Nederlandse woningbouw? Heb je een passie voor duurzame energie? En lijkt het je leuk IT-tools te helpen ontwikkelen? BDH is per direct op zoek naar een ervaren consultant verduurzaming.

Wat ga je doen?

Als consultant verduurzaming ondersteun je onze klanten bij het verbeteren van bedrijfsprocessen, zowel op technisch als economisch vlak, van strategische planning tot operationele ondersteuning. Je werkt aan (internationale) projecten om nieuwe inzichten over duurzame warmtetechnieken te bieden.

Je bent bekend met de energiemarkt, de spelers in de woningbouw, de verschillende belangen én de mogelijkheden en kansen die de energietransitie biedt voor de verschillende partijen. Deze kennis kun je vertalen naar de behoefte van de specifieke klant, je kunt de risico’s goed inschatten, maar belangrijker: je herkent de mogelijk toegevoegde waarde.

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van projecten bij klanten. Dat kan een losse brainstormsessie of ondersteuning van het projectmanagement zijn, maar ook het uitwerken van een meerjarenstrategie. Daarnaast behoren het ontwikkelen en geven van presentaties en het leiden van workshops over de energietransitie tot je takenpakket.

Je ziet de kansen die (online) tools kunnen bieden voor onze klanten en ontwikkelt samen met onze developers dergelijke tools of ondersteunt bij de ontwikkeling ervan.

Wie is BDH?

BDH beschikt over brede kennis van duurzame warmte en slimme netten in de woningbouw, inclusief bijbehorende ondersteunende tools. We denken graag na over de integratie van nieuwe energietechnieken in de huidige warmtevoorziening. We volgen daarom alle ontwikkelingen op het gebied van de verduurzaming van de warmtevoorziening in de gebouwde omgeving op de voet. Onze opdrachtgevers zijn overheden waaronder gemeentes, woningcorporaties, bedrijven (onder andere leveranciers van warmtepompen) en NGO’s.

Jouw profiel

De (senior) consultant duurzaamheid is iemand die:

  • meerdere jaren ervaring heeft in advisering op het gebied van verduurzaming van de woningbouw
  • de energiemarkt van binnen en buiten kent
  • de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst
  • niet bang is kritisch te zijn, naar zichzelf en naar de opdrachtgevers
  • een hbo-opleiding (of hoger) heeft afgerond
  • aantoonbare affiniteit heeft met IT-concepten
  • beschikt over goed ontwikkelde sociale vaardigheden
  • proactief is en snel signalen oppikt
  • in staat is een breed netwerk te onderhouden en zelf opdrachten binnen te halen
  • op haar/zijn gemak is in een open en flexibele organisatie

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende baan met verantwoordelijkheid en kansen om je te ontwikkelen. Er is veel ruimte voor eigen initiatieven. Je komt te werken in een klein team met betrokken gedreven collega’s. We bieden een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder een winstdeling en opleidingsmogelijkheden. En een vierdaagse werkweek behoort tot de mogelijkheden.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan? Stuur je motivatiebrief en cv naar Peter Wagener: wagener@bdho.nl. Ook voor meer informatie en vragen over de functie kun je contact opnemen met hem via e-mail of 06 51 335 966. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.