Vacature (junior) consultant verduurzaming

Vacature (junior) consultant verduurzaming

Lever je graag een bijdrage aan de energietransitie van de Nederlandse woningbouw? Heb je een passie voor duurzame energie? En lijkt het je leuk om gave IT-tools te (helpen) ontwikkelen? Ter versterking van het team is BDH per direct op zoek naar een junior consultant verduurzaming.

Wat ga je doen?

Als junior consultant verduurzaming ondersteun je onze klanten bij het verbeteren van bedrijfsprocessen, zowel op technisch als economisch vlak. Van strategische tot operationele ondersteuning. Je werkt in nauwe samenwerking met een ervaren collega aan aansprekende projecten (wellicht ook internationaal) om nieuwe inzichten over duurzame warmtetechnieken te bieden.

Bij BDH maken we je vertrouwd met de energiemarkt, de spelers in de woningbouw, de verschillende belangen én de mogelijkheden en kansen die de energietransitie biedt voor alle partijen. Gaandeweg ga je deze kennis zelfstandig vertalen naar de behoefte van de klant, je leert de risico’s inschatten, maar belangrijker: je herkent de toegevoegde waarde van ons team.

In eerste instantie ben je medeverantwoordelijk voor de uitvoering van projecten bij klanten. Gaandeweg breiden je verantwoordelijkheden uit en leid je zelfstandig brainstormsessies of ondersteun je de projectmanager. Daarnaast behoren het ontwikkelen en geven van inspirerende presentaties en het leiden van workshops over de energietransitie al gauw tot je takenpakket.

Je ziet de kansen die (online) tools kunnen bieden voor de klanten van BDH en ontwikkelt samen met ervaren consultants en programmeurs dergelijke tools of ondersteunt hen daarbij.

Wie is BDH?

BDH beschikt over brede kennis van duurzame warmte en slimme netten in de woningbouw, inclusief bijbehorende ondersteunende tools. We denken graag na over de integratie van nieuwe energietechnieken in de huidige warmtevoorziening. We volgen daarom alle ontwikkelingen op het gebied van de verduurzaming van de warmtevoorziening in de gebouwde omgeving op de voet. Onze opdrachtgevers zijn overheden zoals gemeenten, daarnaast woningcorporaties, bedrijven (onder andere leveranciers van warmtepompen) en ngo’s.

Jouw profiel

De (junior) consultant duurzaamheid is iemand die:

  • ervaring en/of affiniteit heeft in/met advisering van klanten op het gebied van verduurzaming van de woningbouw
  • zich wil verdiepen in de energiemarkt in de woningbouw
  • de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst
  • niet bang is kritisch te zijn, op ons team, onze klanten én zichzelf
  • een hbo-opleiding (of hoger) heeft afgerond
  • enige affiniteit heeft met IT concepten
  • beschikt over goed ontwikkelde sociale vaardigheden
  • proactief is en snel signalen oppikt
  • in staat is samen met collega’s een breed netwerk te onderhouden
  • op haar/zijn gemak is in een open en flexibele organisatie

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende baan met verantwoordelijkheid en kansen om je te ontwikkelen. Er is veel ruimte voor eigen initiatieven. Je komt te werken in een klein team met betrokken collega’s. We bieden een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden, waarbij een vierdaagse  werkweek tot de mogelijkheden behoort.

 Interesse?

Spreekt deze vacature je aan? Stuur je motivatiebrief en cv naar Peter Wagener: wagener@bdho.nl. Ook voor meer informatie en vragen over de functie kun je contact met hem opnemen via e-mail of 06 51 335 966.  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.