Vacature (junior) consultant duurzame warmte

Vacature (junior) consultant duurzame warmte

‘Vanaf dag 1 ben ik betrokken bij verschillende projecten en heb direct mogen proeven hoe het is om te werken als consultant.’ Aan het woord is Guido Janssen, over zijn eerste 2 maanden als junior consultant bij adviesbureau BDH. Zo werkt Guido mee aan de eindrapportage van Installatiemonitor: ‘In dit project hebben we de praktijkprestaties van warmtepompen gemonitord en geanalyseerd. Daarnaast draai ik mee in projecten voor gemeenten, die juist gericht zijn op strategieën om de gebouwde omgeving te verduurzamen. Ik vind het erg leuk dat ik in mijn werk met meerdere kanten van de energietransitie te maken heb.’

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de energietransitie van de Nederlandse woningbouw? Heb je een passie voor duurzame warmte? Word je enthousiast van data-analyses in combinatie met opdrachten die direct gerelateerd zijn aan de praktijk? Ter versterking van het team is BDH per direct op zoek naar nóg een junior consultant duurzame warmte.

Wat ga je doen?

Als consultant ondersteun je onze klanten bij het verduurzamen van de woningbouw. Van gemeenten, woningcorporaties en netbeheerders tot leveranciers van duurzame warmte producten (zoals warmtepompen) en consumentenorganisaties. Je werkt nauw samen met ervaren collega’s aan aansprekende projecten (ook internationaal) om nieuwe inzichten over duurzame warmtetechnieken op te doen.

Bij BDH maken we je vertrouwd met de energiemarkt, de spelers in de woningbouw, de verschillende belangen én de mogelijkheden en kansen die de energietransitie biedt voor alle partijen. Gaandeweg ga je deze kennis zelfstandig vertalen naar de behoefte van de opdrachtgever, je leert de risico’s inschatten én je herkent de toegevoegde waarde van ons team.

In eerste instantie ben je medeverantwoordelijk voor de uitvoering van opdrachten. Je draait mee in projecten, bijvoorbeeld in de Wijkuitvoeringsplannen voor gemeenten. BDH heeft op het gebied van monitoring van energieprestaties een belangrijke positie opgebouwd. Onze monitoringactiviteiten breiden we de komende jaren uit en behoren mede tot jouw takenpakket. Voor analyses werken wij in PowerBI, waarna we deze analyses voorzien van een goed onderbouwd advies.
Daarnaast behoren het ontwikkelen en geven van inspirerende presentaties en het leiden van workshops over de energietransitie al gauw tot je takenpakket.

Wie is BDH?

Adviesbureau BDH beschikt over brede kennis van duurzame warmte en slimme netten in de woningbouw. We denken graag na over de integratie van nieuwe energietechnieken in de huidige warmtevoorziening. We volgen alle ontwikkelingen op het gebied van de verduurzaming van de energie in de gebouwde omgeving op de voet. Onze opdrachtgevers zijn gemeenten, provincies, netbeheerders, woningcorporaties, bedrijven (onder andere leveranciers van warmtepompen) en ngo’s. BDH heeft vestigingen in Harderwijk en Rotterdam.

Jouw profiel

De (junior) consultant duurzaamheid is iemand die:

 • affiniteit heeft met advisering van klanten
 • zich wil verdiepen in de verduurzaming van de woningbouw
 • de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst
 • niet bang is kritisch te zijn, op ons team, onze klanten én zichzelf
 • een wo-opleiding heeft afgerond
 • affiniteit heeft met monitoring en data-analyses
 • ervaring met Power BI is een pré
 • beschikt over goed ontwikkelde sociale vaardigheden
 • proactief is en snel signalen oppikt
 • in staat is samen met collega’s een breed netwerk te onderhouden
 • op haar/zijn gemak is in een open en flexibele organisatie

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende baan met verantwoordelijkheid en kansen om je te ontwikkelen. Er is veel ruimte voor eigen initiatieven. Je komt te werken in een klein team met betrokken collega’s. Minimaal 1 dag per week werk je op locatie in Harderwijk, op de overige dagen bepaal je (in overleg) zelf de locatie: Harderwijk, Rotterdam of thuis. We bieden een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden, waarbij een vierdaagse werkweek tot de mogelijkheden behoort.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer op de manier die bij jou past: stuur een motivatiebrief met cv, een PowerPoint presentatie of een filmpje naar Peter Wagener: wagener@bdho.nl. Ook voor meer informatie en vragen over de functie kun je contact met hem opnemen via e-mail of 06 51 335 966.  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.