Vacature senior consultant verduurzaming

Vacature senior consultant verduurzaming

Lever je graag een bijdrage aan de energietransitie van de Nederlandse woningbouw? Heb je een passie voor duurzame energie? Werk je met plezier aan degelijke advisering gebaseerd op grondige data-analyses? Ter versterking van het team is BDH per direct op zoek naar een senior consultant verduurzaming.

Wat ga je doen?

Als senior consultant verduurzaming ondersteun je onze klanten bij het verbeteren van bedrijfsprocessen, zowel op technisch als economisch vlak. Van strategisch tot operationeel niveau. Je werkt nauw samen met ervaren collega’s aan aansprekende projecten (wellicht ook internationaal) om nieuwe inzichten over duurzame warmtetechnieken te bieden. Daarnaast ondersteun je gemeenten met het opstellen van Transitievisie Warmte en uitvoeringsplannen én woningcorporaties met implementatiestappen voor verduurzaming.

Bij BDH maken we je nog meer vertrouwd met de energietransitie, de spelers in de woningbouw, de verschillende belangen én de mogelijkheden en kansen die de energietransitie biedt voor alle partijen. Deze kennis vertaal je naar de behoefte van de klant, je onderbouwt de risico’s en mogelijkheden van de mogelijke oplossingen, maar belangrijker: je bent de ambassadeur voor de toegevoegde waarde van ons hele team naar onze opdrachtgevers.

Je bent zelfstandig verantwoordelijk voor de uitvoering van projecten bij klanten. Tot jouw verantwoordelijkheden als projectmanager behoort uiteraard het zelfstandig leiden van externe/interne projectvergaderingen. Daarnaast maken het ontwikkelen en geven van inspirerende presentaties en het leiden van workshops/cursussen over de energietransitie deel uit van je takenpakket. Voor analyses werken wij in PowerBI, deze analyses worden voorzien van een pragmatisch advies.
BDH heeft op het gebied van monitoring van energieprestaties een belangrijke positie opgebouwd. Onze monitoringactiviteiten breiden we de komende jaren uit en behoren mede tot jouw takenpakket.

Wie is BDH?

BDH beschikt over brede kennis van duurzame warmte en slimme netten in de woningbouw, inclusief bijbehorende ondersteunende tools. We denken graag na over de integratie van nieuwe energietechnieken in de huidige warmtevoorziening. We volgen daarom alle ontwikkelingen op het gebied van de verduurzaming van de energie in de gebouwde omgeving op de voet. Onze opdrachtgevers zijn overheden (zoals gemeenten), woningcorporaties, bedrijven (onder andere leveranciers van warmtepompen) en ngo’s. BDH heeft vestigingen in Harderwijk en Rotterdam.

Jouw profiel

De (senior) consultant verduurzaming is iemand die:

 • minimaal 7 jaar ervaring heeft in/met advisering van klanten op het gebied van verduurzaming van de woningbouw
 • zich verder wil verdiepen in de duurzame energie in de woningbouw
 • niet bang is kritisch te zijn, op ons team, onze klanten én zichzelf
 • een wo werk- en denkniveau heeft
 • een sterk analytisch vermogen heeft
 • affiniteit heeft met IT
 • ervaren is in data-analyses maken met MS PowerBI, Python of Mathlab
 • ervaren is in het leiden van kennisprojecten
 • beschikt over goed ontwikkelde sociale vaardigheden
 • proactief is en snel signalen en nieuwe ontwikkelingen oppikt
 • in staat is samen met collega’s een breed netwerk te onderhouden
 • de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst
 • zich thuis voelt in een open en flexibele organisatie

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid en kansen om je te ontwikkelen. Er is veel ruimte voor eigen initiatieven. Je komt te werken in een team (op locatie Harderwijk en/of Rotterdam) met bevlogen collega’s. We bieden een uitstekend pakket aan primaire maar ook secundaire arbeidsvoorwaarden, waarbij een vierdaagse werkweek tot de mogelijkheden behoort.

Interesse?

Spreekt deze vacature je aan? Stuur je motivatiebrief en cv naar Maarten Hommelberg: hommelberg@bdho.nl. Ook voor meer informatie en vragen over de functie kun je contact opnemen met hem via e-mail of 06 11 882 227. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.