Warmte Transitie Versneller voor gemeenten

Iedere Nederlandse gemeente heeft als taak voor eind 2021 een transitievisie warmte, inclusief uitvoeringsplan, op te stellen. Met de BDH Warmte Transitie Versneller heeft u binnen een paar weken een eerste aanzet tot de transitievisie warmte in handen. In één document vindt u informatie over de wijken en heeft u meteen inzicht in de verschillende mogelijkheden en randvoorwaarden van duurzame warmte en specifieke oplossingen per wijk/buurt. De Warmte Transitie Versneller biedt zowel een interpretatie van de Startanalyse als een verrijking hiervan met lokale data en komt in aanmerking voor de regeling Extern Advies Warmtetransitie (EAW).  

Dit krijgt u

• Een digitale verzameling van alle data die beschikbaar/nodig is voor de transitievisie warmte voor uw gemeente.
• Een overzicht van de data per buurt, aangevuld met een overzicht van de concrete uitvoeringsmogelijkheden, met aandacht voor de specifieke situatie in die buurt.
• Een overzicht van alle isolatie- en verwarmingsopties, met toepassingsgebieden en kostenindicatie.
• Een techno-economische analyse die u ondersteunt in het maken en gebruiken van de transitievisie warmte en het bijbehorende uitvoeringsplan.
• Een instrument dat in combinatie met het Vesta MAIS model (Startanalyse Leidraad) is te gebruiken.

Doorlooptijd en kosten

Binnen 25 werkdagen (buiten vakantieperiodes en feestdagen) kan BDH de analyse afronden. Hierbij zijn we soms wel afhankelijk van de mogelijkheden die er binnen de gemeente zijn om bijvoorbeeld aanvullende informatie te leveren. De prijs wordt bepaald aan de hand van het aantal inwoners.

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw gemeente? Kijk hier voor meer informatie of neem contact met ons op. Bel 0341 707 462 of stuur een e-mail naar info@bdho.nl