BDH verzorgt tweedaagse warmtepomptraining voor woningcorporaties

De aanpak van de verduurzaming van de woningvoorraad van corporaties begint vorm te krijgen. Het uiteindelijke doel, CO2-neutraal in 2050, lijkt ver weg, maar om dit te bereiken moet nu actie worden ondernomen. Een interessante mogelijkheid is een warmtepomp. Tijdens de training ‘Verduurzaming woningbouw, de rol van warmtepompen’ voor woningcorporaties gaat Peter Wagener van BDH daarop in.

Resultaat

De cursus wordt op 2 en 16 april 2019 gegeven door BDH in samenwerking met de Corporatie Academie. Iedereen die werkzaam is bij een woningcorporatie en die betrokken is bij verduurzaming van de woningen kan zich ervoor aanmelden. Denk aan medewerkers van het bedrijfsbureau, vastgoed en herstel. Na afloop van de cursus heeft u inzicht in de mogelijkheden van de verschillende typen warmtepompen voor verduurzaming van de woningvoorraad. U kunt inschattingen maken welke oplossingen haalbaar zijn in de eigen woningvoorraad. U kunt deze oplossingen samen met installatiebedrijven en/of -adviseurs omzetten in concrete verduurzamingsstappen.

Programma

Deze tweedaagse training wordt klassikaal gegeven in groepen van 8-10 personen, in verband met het interactieve karakter. De cursus ondersteunt bij de ontwikkeling van basiskennis op het gebied van energie in de woningbouw en specifiek de mogelijkheden voor verduurzaming met behulp van warmtepompen. Aan bod komen onder andere de volgende onderwerpen:

  • Inleiding over warmtepompen
  • Verduurzaming: waarom, waarmee & wanneer?
  • Energie in de woningbouw
  • Zichtbare trends in verduurzaming van de woningbouw
  • Woningvoorraad beschouwen
  • Opties voor verduurzaming
  • Beleid, strategie & uitvoering

Daarnaast bespreken we instrumenten die ondersteuning bieden bij zowel de keuzes in beleid als de praktische uitvoering van verduurzamingsmaatregelen. Een dag is gereserveerd om praktijkcases van deelnemers samen uit te werken en te bespreken. We streven ernaar concrete ‘voorbeeld toepassingen’ te creëren die u in de praktijk kunt gebruiken.

Kosten

De prijs voor deze tweedaagse training is  € 950,-, vrij van btw (excl. € 130,- arrangementskosten).

Aanmelden?

Wilt u zich aanmelden voor deze training? Ga naar de website van de Corporatie Academie.