BDH geeft workshop tijdens Warmtepomp-event

Warmtepompverkenner, eerste hulp bij het kiezen van een warmtepompHet eerste praktijklokaal warmtepompen in Nederland wordt dinsdag 4 september officieel geopend, tijdens het Warmtepomp-event Noord-Nederland bij het Alfa-college in Groningen. Het praktijklokaal is tot stand gekomen dankzij een Green Deal tussen de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs. BDH verzorgt deze dag een workshop over Warmtepompverkenner en de WarmtepompverkennerPro, beide tools maken onderdeel uit van de Leergang Warmtepompen.  

 

Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat, opent officieel het eerste praktijkloka al voor warmtepompen in ons land. De komende jaren worden steeds meer woningen en gebouwen aangesloten op warmtepompen. Installateurs die kennis hebben van deze techniek kunnen een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. UNETO-VNI, opleidingsfonds OTIB, Installatiewerk Nederland, ROVC, de industrie en de overheid helpen u om deze kennis op te doen. Hiervoor is een speciale Leergang Warmtepompen ontwikkeld. Zo kunnen installatiebedrijven zich optimaal voorbereiden op een toekomst met minder cv-ketels en méér warmtepompen. Een onderdeel van het lesprogramma zijn de online tools van BDH.

 

Workshop over warmtepompen

Op 4 september geeft BDH-collega Martin Horstink een workshop over warmtepompen, techniek én verkoop. Voor veel installateurs verandert het klantproces met warmtepompen ten opzichte van traditionele cv-ketel plaatsingen. De Warmtepompverkenner ondersteunt bij dat proces door particulieren online de mogelijkheid te bieden een indicatie te geven welk type warmtepomp in hun woonsituatie past en met de WarmtepompverkennerPro door een digitaal opnameformulier aan te bieden. Bovendien kunnen beide tools gekoppeld worden, waardoor installateurs via de eigen website ‘warmtepompleads’ kunnen genereren en starten met de klantopname. Hierdoor is de installateur minder tijd kwijt aan telefoontjes van oriënterende particulieren, worden klantopnames geoptimaliseerd en kan hij zich bezighouden met de uitvoering. Klik hier voor meer informatie over de Warmtepompverkenner en WarmtepompverkennerPro.